Startblokken Zoeken Beweegredenen Meld je aan Werkwijze Inloggen of registreren
JouwBeweegMaatje.nl - Beweegredenen

De beweegredenen van JouwBeweegMaatje.nl

De overheid roept organisaties en particulieren op initiatieven te ontwikkelen om meer mensen aan het bewegen te krijgen. De redenen daarvoor zijn even bekend als bedreigend: de Nederlander wordt steeds zwaarder en dat overgewicht leidt tot welvaartsaandoeningen als obesitas, hart- en vaatziekten, suikerziekte type II. Ook valongevallen, osteoporose (botontkalking), vroegtijdige sterfte en een slechte gezondheid zijn vaak terug te voeren op bewegingsarmoede. En dat geldt niet alleen voor ouderen.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De positieve kant van voldoende beweging is het voorkomen van lichamelijke en psychische klachten en daardoor een betere kwaliteit van leven. Veel organisaties, onderzoekers, sportverenigingen, gezondheidscentra, scholen en voorlichters doen hun best om deze boodschap uit te leggen en uit te dragen. Met als doel: een gezonder Nederland.

Het team van JouwBeweegMaatje.nl zag dit als een belangrijke beweegreden om actie te ondernemen. Met de website willen we mensen een duwtje in de goede richting geven. Want bewegen kan erg leuk zijn, vooral als je het met anderen doet!

Ons team bestaat uit een zevental mensen dat met veel enthousiasme bezig is geweest met dit idee. Wij verschillen van achtergrond – communicatie, beweging, webdesign – maar hebben het sportieve met elkaar gemeen. We willen het concept steeds verder ontwikkelen, zodat je op JouwBeweegMaatje.nl naast een beweegmaatje ook informatie over activiteiten, bewegen, voeding en gezondheid kunt vinden. Hou deze website dus goed in de gaten!

Voor een uitleg over de werkwijze van JouwBeweegMaatje.nl klik hier

Welkom op JouwBeweegMaatje.nl... een ècht goed voornemen!